Documente
Solicitați vânzătorului toate documentele pe care le deține și verificați-le cu atenție. Dacă autovehiculul nu a fost înmatriculat încă în România, ar fi recomandat să verificați și traducerea documentelor. Sfatul nostru este, pe cât posibil să achiziționați autovehicule care au cel puțîn carte de identitate emisă de Registrul Auto Român, motivul fiind in primul rând, faptul că au deja ITP valabilă, deci au fost deja testate. Astfel, este aproape imposibil să achiziționați un autovehicul cu defecțiuni majore.
Caroserie / șasiu
O inspecție vizuală amănunțită a caroseriei, poate confirmă dacă autovehiculul a suferit daune și cât de mari au fost acestea. De regulă, acordați atenție liniei laterale(uși/aripi), să aibă același nivel pe toată suprafață. La fel, partea superioară, să fie la același nivel cu ușile, atât în partea stânga cât și în partea dreapta. Verificați și dată fabricației geamurilor laterale. Că ultima recomandare, mergeți și efectuați o inspecție tehnică, într-un atelier auto autorizat RAR, de preferat ales de dumneavoastră!
Motor
În cazul motorului, ar trebui observate părțile de etanșare, care, ar fi bine să nu prezinte scurgeri de ulei. Recomandarea noastră este să solicitați vânzătorului că prima pornire să o facă în prezența dumneavoastră, cu motorul rece. După pornirea acestuia încercați să obervati dacă există vibrații mari, zgomote suspecte sau oscilații de turație/mers neregulat. În cazul autovehiculelor cu motoare DIESEL, echipate cu filtru de particule(DPF), este foarte important că gazele evacuate să nu fie vizibile!
PENTRU ORICE INFORMAȚIE SAU SFAT, ACCESAȚI CU ÎNCREDERE SECȚIUNEA CONTACT . VĂ RĂSPUNDEM FĂRĂ COSTURI!
Preț
Nu este recomandat sa achizitionati autovehicule la preturi mult mai mici decat media pietei. In general un pret foarte mic poate ascunde probleme tehnice mari.
Date autovehicul
Verificati cu atentie datele anuntului autovehiculului pe care intentionati sa-l achizitionati si comparatile intotdeauna cu datele din cartea de idetitate a acestuia, emisa de RAR.
Diesel sau Benzină ?
La acest capitol, inainte de achizitie ar fi bine sa estimati un numar anual de kilometri pe care intentionati sau sunteti nevoiti sa-i parcurgeti. Motarele Diesel sunt destinate, in general, parcurgerii de distante lungi, in afara oraselor.
Benzină + GPL ?
O instalatie GPL, montata, intretinuta si folosita corespunzator, inseamna poluare redusa si economie, deoarece la momentul actul, gazul petrolier lichefiat(GPL), costa mult mai putin decat motorina sau benzina.
Verificati numarul de km
In prezent, pe site-ul Registrului Auto Roman, www.rarom.ro, exista o aplicatie sigura pentru verificarea numarului de kilometri. Folositi-o cu incredere!
Interactiunea cu vanzatorul
Întrebați ferm ceea ce va interesează, verificați cu atenție documentele autovehiculului ce urmează a fi achiziționat, mai ales țară de proveniență în cazul celor neinmatriculate în România. Un autovehicul de proveniență non UE va avea nevoie de documente suplimentare și în același timp costuri mai mari pentru punerea în circulație în țară noastră.